Mai multe despre ventilația cu recuperare de căldură

Ce este ventilația cu recuperare de căldură?

Un sistem de ventilație cu recuperare de căldură (VRC) e destinat să obțină un schimb de aer optim într-o clădire, reducând la minim pierderile de căldură prin ventilație. În casele tradiționale, unde ventilație e asigurată prin guri de aerisire, pierderile de căldură prin ventilație poate reprezenta până la 40% din totalul de pierderi de căldură.  

La ce bun un sistem VRC?

Casele pasive, precum și cele cu consum redus de energie, cu elemente de etanșare de calitate nu pot fi realizate fără un sistem de ventilație cu recuperare de căldură. Creșterea continuă a cerințelor privind etanșeitatea elementelor unei construcții generează probleme cum ar fi umiditatea, concentrația CO2, mucegaiul și micro-organismele cum ar fi acarienii, ce pot duce la apariția problemelor de sănătate a locatarilor.

Aceste probleme dispar odată cu instalarea unui sistem VRC. Ventilația automată este asigurată chiar și în momentul în care nu există locatari în clădire, dar la un nivel redus de schimb de aer. 

Schimbătorul de căldură dintr-un sistem VRC a devenit o parte integrantă dintr-un sistem avansat de ventilație. Acesta transferă căldura din aerul evacuat către aerul proaspăt introdus în clădire. 

Este important totuși să conștientizăm faptul că acest sistem nu asigură încălzirea spațiului, ci doar schimbul de aer necesar cu pierderi minime de energie. Pentru asigurarea încălzirii spațiului, este necesară instalarea unui sistem independent de încălzire în clădire. Sistemele de ventilație pentru casele familiale nu implică un design elaborat și nici calcule complicate. 

Cum sa achiziționezi un sistem VRC

Dacă ești interesat de achiziționarea unui sistem VRC, completează  formularul de cerere ofertă. Acesta este un formular care nu generează obligații, și are ca scop furnizarea de informații inițiale în vederea proiectării unui sistem VRC, cu utilizarea la maxim a surselor de energie alternative pentru casele familiale.

Sau contactați-ne la numarul de telefon  +40770127071.