Termoventil TSV6

Aceast termoventil pentru cazane cu combustibil solid combină apa rece de retur de la un sistem de încălzire sau un rezervor termic cu apa fierbinte din turul cazanului. În acest fel suprafețele de transfer de căldură a apei de retur și cazanului sunt menținute la o temperatură care să nu permită apariția condensului. Termoventilul TSV6 va fi echilibrată manual, folosind o supapă de echilibrare pe conducta de bypass.

Racord 6/4"
Code Produs Disponibilitate
11821 Termoventil TSV6 65 °C - pentru centrale ATMOS indisponibil
16060 Termoventil TSV6 72 °C - pentru centrale ATMOS indisponibil

Descriere

Termoventil Regulus TSV6

Termoventilul Regulus TSV6 mixează apa rece de pe retur dintr-un sistem de încălzire sau rezervor acumulare cu apa caldă. TSV6 este un termoventil anticondens pentru centrale pe combustibil solid, cu corp alamă și necesită robinet echilibrare pe bypass.

Termoventile

În timpul arderii, se eliberează, printre altele, și vapori de apă. Dacă temperatura gazelor de ardere este suficient de mare, aburul este eliberat în atmosferă împreună cu celelalte gaze. Totuși, dacă temperatura gazelor scade în anumite zone, se produce fenomenul de condensare a vaporilor. Condensul astfel format poate conține substanțe foarte agresive care pot provoca coroziune și formarea gudronului pe suprafețele de schimb termic. Acest fenomen poate fi prevenit prin utilizarea termoventilelor TSV, care mixează apa răcită de pe returul instalației de încălzire sau acumulator de căldură cu apa caldă de pe turul centralei.  

Avantaje

Termoventilele TSV reprezintă o soluție eficientă pentru a preveni condensarea și coroziunea în sistemele de încălzire, asigurând un echilibru termic optim și prelungind astfel durata de viață a echipamentului. Prin mixarea apei reci de retur cu apa caldă din sistem, acestea mențin temperatura gazelor de ardere la un nivel care împiedică formarea condensului, reducând riscul de coroziune și acumularea de substanțe agresive.

Avantajele termoventilelor includ:

  1. Prevenirea Coroziunii și Gudronului: Prin menținerea unei temperaturi constante și adecvate, termoventilele TSV previn formarea condensului și a substanțelor corozive, protejând suprafețele de schimb termic și îmbunătățind durata de viață a cazanelor și conductelor.
  2. Eficiență Energetică: Ajută la optimizarea consumului de energie prin menținerea unui randament termic ridicat, evitând pierderile de căldură și optimizând performanța generală a sistemului.
  3. Reglaj Automat și Precis: Termoventilele TSV ajustează automat cantitatea de apă mixată în funcție de necesitățile instalației, asigurând o temperatură constantă și optimă fără intervenții manuale.
  4. Instalare și Întreținere Ușoară: Aceste componente sunt proiectate pentru a fi ușor de instalat în diverse configurații de sisteme de încălzire și necesită un minim de întreținere, oferind o soluție durabilă și fiabilă.
  5. Compatibilitate Extinsă: Termoventilele se potrivesc cu o varietate largă de sisteme de încălzire, inclusiv cele cu centrale termice și acumulatoare de căldură, făcându-le versatile și adaptabile la diferite nevoi.

Astfel, termoventilele TSV aduc un plus de valoare oricărui sistem de încălzire, contribuind la eficiența, durabilitatea și siguranța acestuia prin prevenirea fenomenelor care pot afecta negativ performanța și integritatea echipamentelor termice.

Specificații tehnice Termoventil Regulus TSV6

Consultă specificațiile tehnice ale Termoventilului Regulus TSV6 în partea de sus a paginii.

Termoventilul TSV reglează debitul prin admisia A și îl închide etanș în poziția extremă. Intrarea B este întotdeauna deschisă fără restricții. Nu are închidere bypass automată, prin urmare temperatura de retur nu este limitată de supapă și temperatura acesteia poate crește de la temperatura nominală de mai sus fără limitare (vezi graficul) în funcție de setarea supapei de echilibrare manuală din supapă de bypass. O temperatură mai ridicată este mai favorabilă pentru funcționarea cazanului Atmos, dar și centrala se poate supraîncălzi. Reglarea corectă a supapei de echilibrare este importantă pentru funcționarea corectă a termoventilei TSV.

Graficul creșterii temperaturii apei la intrarea în cazan: