Chimicale, lichide

Fiecare utilizator se așteaptă ca sistemul de încălzire să aibă o durată îndelungată de utilizare șă fără defecțiuni. Problemele sunt adesea cauzate de impurități care apar chiar și în sisteme noi de încălzire și a depunerilor de calcar pe suprafațele de schimb ale unui boiler de preparare ACM.  

Cea mai bună modalitate de prevenire a acestor probleme e spălarea inițială a instalației, verificarea calității apei și folosirea agenților de protecție. Dacă un schimbător de căldură sau o altă componentă a unui sistem de încălzire e colamatată cu impurități sau depuneri de calcar, nu este neapărat necesară înlocuirea acesteia. Curățarea componentei poate fi efectuată cu ajutorul unei pompe de curățire și a unor chimicale speciale care ajută la curățarea și dizolvarea depunerilor.  

După o anumită perioadă de funcționare a centralelor, se depun impurități pe schimbătorul de căldură (partea de fum). Acest fapt diminuează apacitatea de transfer termic și implicit scade eficiența funcționării centralei. Curățirea poate fi efectuată cu ajutorul chimicalelor pentru căile de fum.   

pagină: 1
Picture: Detex
produs chimic pentru pompe de curățare, pentru suprafețe din fier și cupru, ambalare 10 kg
la cerere
Cod: 649
Picture: Mantex SP
produs chimic pentrupompe de curățare, pentru suprafețe din inox, alamă, cupru și tablă, ambalare 1 kg
la cerere
Cod: 650
Picture: Mantex SNO
produs chimic pentru pompe de curățare, pentru suprafeșe din aluminiu, ambalare 10 kg
la cerere
Cod: 2134
Picture: ALU CLEANER A+B
pentru curățarea camerelor de ardere din aluminiu la centralele în condensație
la cerere
Cod: 13249
pagină: 1