Etichetare energetică

Etichetarea energetică a produselor a căror operație este conectată cu consumul de energie (ERP - produse legate de energie) a fost înființată în 1992. Din septembrie 2015, se aplică și dispozitivelor de încălzire, încălzitoarelor de apă, rezervoarelor de stocare a apei calde și acumulatorelor de căldură până la 500 L și sisteme care conțin aceste elemente. Mai multe informații pot fi găsite în Regulamentul Comisiei 811 - 814 adoptat în 2013 care prescriu reguli pentru etichetarea energetică și etichetarea produselor și seturilor pentru încălzirea în spațiu interior și pentru echipamente de încălzire a apei calde.

Etichete de produs:

Poate fi descărcat din paginile individuale ale produselor (magazine termice, rezervoare de stocare a apei calde, pompe de căldură, unități VRC).

Etichete de sistem:

La combinarea echipamentelor, o așa numită etichetă de sistem este emisă de compania de instalare. Prezintă date calculate din datele elementelor individuale, de exemplu, dispozitivul de încălzire, controler, rezervor de stocare a apei calde și colectoare solare.