De ce pompă de căldură sol-apă?

Pompele de căldură constituie o sursă de căldură pentru încălzirea spațiului și prepararea ACM. Datorită nivelului tehnologic ridicat, sunt considerate surse de căldură echivalente celor tradiționale, însă cu o eficiență în funcționare mult ridicată.

Motivele principale pentru achiziția unei pompe de căldură

Acestea sunt cele mai frecvente motive pentru achiziția unei pompe de căldură:

 • Economii importante de energie
 • Încălzirea confortabilă a spațiului și a ACM
 • Tehnologie cu impact redus asupra mediului

Economii importante de energie

Mijloacele tradiționale de încălzire (gaz sau electricitate) generează costuri anuale ridicate. Pompele de căldură utilizează energia din mediul înconjurător, care "este gratuită". Pompele de căldură utilizează doar de o parte din energie pentru funcționarea proprie, de exemplu, funcționarea compresorului, și astfel costurile cu energia sunt diminuate considerabil.

Încălzirea confortabilă a spațiului

Centralele pe gaz necesită mentenanță periodică. Centralele pe combustibil solid, necesită și mai mult timp alocat supravegherii, alimentării cu combustibil, curățirii, aprinderii, etc. În cazul pompelor de căldură, nici una dintre acțiunile menționate mai sus nu e necesară. În prezent, pompele de căldură pot fi conectate chiar și pe sisteme de încălzire cu radiatoare, nefiind necesară investiția într-un sistem de încălzire în pardoseală.

Unele variante de pompe de căldură permit controlul la distanță, prin internet, ceea ce înseamnă că inspecțiile anuale (contra cost), pot fi evitate. În cazul apariției unei avarii sau a unei anomalii în funcționarea sistemului, un e-mail este trimis automat utilizatorului sau unității de service autorizat. În acest fel se poate extinde perioada de garanție a pompei de căldură.

Tehnologie cu impact redus asupra mediului

Pentru clienții conștienți de importanța acestui aspect, pompele de căldură reprezintă o sursă de căldură preferată, din moment ce impactul asupra mediului este semnificativ mai mic în comparație cu alte surse de căldură. Pompele de căldură ajută la reducerea emisiilor de gaze de seră în atmosferă, reduce consumul de resurse neregenerabile (gaz, cărbune, lemn, etc.), iar produsele de bună calitate, nu poluează nici măcar fonic mediul înconjurător.

Citește mai multe despre Pompele de căldură aici.

De ce o pompă de căldură de la Regulus?

Pompele de căldură Regulus se situează în gama produselor de foarte bună calitate, Regulus fiind lider de piață în Cehia. Spre deosebire de alți competitori, pompele de căldură de la Regulus, satisfac toate cerințele importante ce ar trebui indeplinite de un furnizor de pompe de căldură:

 • Economii mari de energie
 • Funcționare foarte silențioasă
 • Calitate de top
 • Parametrii de funcționare excelenți
 • Servicii post-vânzare de calitate

Economii mari de energie

Noi punem accentul pe proiectarea corectă a întregului sistem de încălzire care include și pompa de căldură. În acest mod, echipamentul va funcționa în parametri optimi, realizând astfel economii importante de energie pe parcursul unei îndelungate perioade de funcționare a echipamentului. Mai mult, sistemele noastre permit combinarea și controlul optim a mai multor surse de căldură, precum sistemele solar termale, termoșeminee și centrale termice obișnuite. Economiile astfel realizate, cresc semnificativ.

Funcționare foarte silențioasă

Nivelul de zgomot în funcționare nu a fost niciodată ridicat la producătorul de pompe de căldură CTC Enertech, totuși, proiectanții noilor pompe de căldură au reușit să obțină un nivel de zgomot atât de redus, încât noi am devenit lideri de piață pe acest segment.

Calitate de top

Oferim echipamente produse de  CTC Enertech, producător tradițional suedez, care produce echipamente de încălzire din 1923.  Pompele de căldură sunt produse de peste 30 ani, CTC Enertech fiind primul producător care a introdus pe piață pompele de căldură aer-apă, situându-se astfel pe poziție de top în domeniu.

Pompele de căldură CTC au fost etichetate cu European Quality Label for Heat Pumps (Q label), acest lucru garantând în principal faptul că parametrii declarați sunt reali, faptul că furnizorul echipamentului este de încredere și serviciile post-vânzare sunt asigurate. Pompele de căldură CTC Heat sunt caracterizate prin durată de funcționare îndelungată chiar în condiții climatice extreme prezente în peninsula Scandinavă. Acest fapt constituie principalul motiv care plasează pompele de căldură în topul celor mai bune produse în Europa.

Parametrii de funcționare excelenți

CTC Enertech pune accentul pe inovație. Ultima serie de pompe de căldură excelează în privința parametrilor de funcționare în comparație cu produsele altor competitori:

 • Temperatură ridicată a agentului termic, până la +65 °C
 • Funcționare garantată chiar și la temperaturi externe extreme,până la -22 °C pentru pompele de căldură aer-apă
 • Sistemele cu pompe de căldură CTC sunt încadrate în clasa de eficiență energetică cea mai ridicată, A+++
 • Construcție compactă – circuit frigorific izolat,instalare ușoară refrigerant circuit, easy installation
 • Funcționare extrem de silențioasă

Servicii post vânzare de calitate

În general, este foarte ușor să achiziționați o pompă de căldură de la un furnizor. Este, însă, mult mai complicat să achiziționați o pompă de căldură potrivită situației faptice concrete, existente la fața locului, pentru fiecare client în parte. Mulți clienți dețin deja, sau intenționează să achiziționeze un sistem solar termal, o piscină, termoșeminee, etc., iar de aceste aspecte ar trebui ținut cont în momentul proiectării sistemului, pentru ca acesta să funcționeze în mod corespunzător și eficient. Proiectarea unui sistem de încălzire și preparare ACM eficient, inclusiv asistența în vederea obținerii de fonduri prin programul Casa verde, constituie o parte importantă a serviciilor oferite clienților.

Ulterior instalării pompei de căldură, sunt oferite servicii post-vânzare (garanție, post garanție). Sistemele noastre pot fi extinse ulterior (sistem solar termal, termoșemineu, încălzirea unei piscine, etc.). Mai mult, avem posibilitatea monitorizării de la distanță a sistemelor noastre, ceea ce permite o ajustare facilă a acestora de către utilizator și urmărirea parametrilor de funcționare a pompelor de căldură și a întregului sistem de către departamentul nostru de service.

Reprezentanții noștri comerciali și tehnici regionali vă stau la dispoziție indiferent că aveți nevoie de suport tehnic, ofertă pentru sistem sau montaj. Nu ratați ocazia de a vă transforma casa într-un spațiu mai verde și economic, contactați-ne astăzi.

Ce este Pompa de căldură sol-apă?

Pompele de căldură sol-apă reprezintă o tehnologie avansată care captează energia stocată în sol pentru a furniza încălzire, răcire și apă caldă menajeră într-un mod extrem de eficient și eco-friendly. Datorită independenței față de temperatura ambientală, aceste sisteme oferă o sursă de energie constantă și fiabilă, făcându-le o opțiune ideală pentru locuințe, indiferent de condițiile meteorologice exterioare.

Sistemul de captare al energiei poate fi implementat fie prin foraje verticale, fie prin instalarea de bucle orizontale la o adâncime mai mare decât cea de îngheț a solului. Forajele verticale, deși implică un cost inițial mai mare datorită adâncimii și complexității instalării, permit accesul la o sursă de energie mai stabilă pe tot parcursul anului și sunt o alegere potrivită pentru terenuri cu spațiu limitat. Pe de altă parte, colectorul orizontal este mai accesibil din punct de vedere financiar și poate fi o soluție viabilă acolo unde terenul permite o astfel de instalare.

În plus, pompele de căldură sol-apă se disting prin flexibilitatea lor de montare, fiind proiectate pentru a fi instalate în interiorul clădirilor. Disponibile în două variante principale – unități independente sau unități care includ un acumulator de căldură pentru încălzire și preparare a apei calde menajere (ACM) – aceste sisteme oferă soluții adaptabile la nevoile specifice ale fiecărui utilizator. Varianta care încorporează un acumulator de căldură aduce avantajul suplimentar al integrării tuturor componentelor necesare într-o singură carcasă compactă, economisind astfel spațiu și facilitând o instalare mai simplă.

Controlerul încorporat și alte componente esențiale sunt gândite pentru a optimiza funcționarea sistemului, asigurând o distribuție eficientă a căldurii și un control facil al temperaturii. Acesta permite utilizatorilor să ajusteze setările conform preferințelor personale și condițiilor exterioare, maximizând astfel confortul în locuință și eficiența energetică.

Alegerea unei pompe de căldură sol-apă de la Regulus Romtherm înseamnă nu doar o investiție într-o locuință mai confortabilă și mai sănătoasă, ci și un pas important către reducerea amprentei de carbon și promovarea unui stil de viață sustenabil. Cu o gamă variată de soluții adaptate la diverse necesități și bugete, Regulus Romtherm este dedicată sprijinirii clienților săi în tranziția către o eficiență energetică optimă și respect pentru mediul înconjurător. Descoperiți mai multe despre cum puteți beneficia de avantajele acestor sisteme inovatoare vizitând https://www.regulusromtherm.ro/ și consultați oferta noastră completă de soluții de încălzire eco-friendly.

Prețul unei pompe de căldură, ce alte aspecte implică?

Prețul depinde foarte mult de situația faptică concretă. Desigur, există posibilitatea instalării unei pompe de căldură doar pentru încălzire, și calcularea exactă a costului inițial. Totuși, din ce în ce mai frecvente sunt situațiile în care pompa de căldură constituie o componentă, parte integrantă a unui sistem mult mai complex, ce are la bază un rezervor de acumulare combinat, pentru încălzirea spațiului și prepararea ACM. Acest rezervor de acumulare poate fi încălzit nu doar de o pompă de căldură, dar și de un sistem solar termaltermoșemineu sau alte surse. Desigur, acest fapt, constituie un avantaj prin utilizarea multiplelor surse de energie. În consecință, investiția într-o pompă de căldură este mult diminuată, deoarece pompa de căldură încălzește apa într-un rezervor utilizat în comun și de alte surse, cum ar fi un sistem solar termal sau un termoșemineu. Mai mult, automatizarea unui astfel de sistem, include, de obicei, și funcția de control a unei pompe de căldură, nefiind necesară achiziția separată a unui controler pentru pompa de căldură, iar întreg sistemul va funcționa mai eficient. Un sistem solar termal sau un termoșemineu reduc costurile cu încălzirea și prelungesc durata de viață a unei pompe de căldură deoarece aceasta poate porni mai rar.

Cum îți Eficientizezi Casa cu Pompe de Căldură Sol-Apă? Află Oferta Noastră personalizată!

 

Pentru cei interesați să exploreze beneficiile pompei de căldură sol-apă și să determine cea mai potrivită soluție pentru necesitățile lor specifice, echipa noastră de la Regulus Romtherm este pregătită să vă asiste. Înțelegem că fiecare locuință are caracteristici unice și, prin urmare, necesități diferite când vine vorba de sistemele de încălzire și răcire. Vă invităm să accesați pagina noastră Cere ofertă, unde puteți solicita informații suplimentare și sfaturi personalizate. Echipa noastră de specialiști va analiza cerințele dvs. și vă va oferi o soluție tailor-made, care să se alinieze perfect cu nevoile dumneavoastră, asigurându-vă că faceți cea mai bună alegere pentru confortul și eficiența locuinței dvs. Nu ratați ocazia de a vă transforma casa într-un spațiu mai verde și economic, contactați-ne astăzi pentru oferta personalizată!