De ce pompă de căldură?

Pompele de căldură constituie o sursă de căldura pentru încălzirea spațiului și prepararea ACM. Datorită nivelului tehnologic ridicat, sunt considerate surse de căldura echivalente celor tradiționale, însă cu o eficiență în funcționare mult ridicată.

Motivele principale pentru achiziția unei pompe de căldură

Acestea sunt cele mai frecvente motive pentru achiziția unei pompe de căldură:

 • Economii importante de energie
 • Încălzirea confortabilă a spatiului și a ACM
 • Tehnologie cu impact redus asupra mediului

Economii importante de energie

Mijloacele tradiționale de încălzire (gaz sau electricitate) generează costuri anuale ridicate. Pompele de căldură utilizează energia din mediul inconjurator, care "este gratuită". Pompele de căldură utilizează doar de o parte din energie pentru funcționarea proprie, de exemplu, funcționarea compresorului, și astfel costurile cu energia sunt diminuate considerabil.

Incălzirea confortabilă a spațiului

Centralele pe gaz necesită mentenanță periodică. Centralele pe combustibil solid, necesită și mai mult timp alocat supravegherii, alimentării cu combustibil, curățirii, aprinderii, etc. În cazul pompelor de căldură, nici una dintre acțiunile mentionate mai sus nu e necesară. În prezent, pompele de căldură pot fi conectate chiar și pe sisteme de încălzire cu radiatoare, nefiind necesară investiția intr-un sistem de încălzire în pardoseală.

Unele variante de pompe de căldura permit controlul la distanță, prin internet, ceea ce înseamnă că inspecțiile anuale (contra cost), pot fi evitate. In cazul apariției unei avarii sau a unei anomalii în funcționarea sistemului, un e-mail este trimis automat utilizatorului sau unității de service autorizat. În acest fel se poate extinde perioada de garanție a pompei de căldură.

Tehnologie cu impact redus asupra mediului

Pentru clșienții conțtienți de importanța acestui aspect, pompele de căldură reprezintă o sursă de căldură preferată, din moment ce impactul asupra mediului este semnificativ mai mic în comparație cu alte surse de căldură.  Pompele de căldură ajută la reducerea emisiilor de gaze de seră în atmosferă, reduce consumul de resurse neregenerabile(gaz, carbune, lemn, etc.), iar produsele de buna calitate, nu poluează nici măcar fonic mediul înconjurător.

De ce o pompă de căldură de la Regulus?

Pompele de căldură Regulus se situează în gama produselor de foarte bună calitate, Regulus fiind lider de piață în Cehia. Spre deosebire de alți competitori, pompele de căldură de la Regulus, satisfac toate cerințele importante ce ar trebui indeplinite de un furnizor de pompe de căldură:

 • Economii mari de energie
 • Funcționare foarte silențioasă
 • Calitate de top
 • Parametrii de funcționare excelenți
 • Servicii post-vânzare de calitate

Economii mari de energie

Noi punem accentul pe proiectarea corectă a întregului sistem de încălzire care include și pompa de căldură. În acest mod, echipamentul va funcționa in parametri optimi, realizând astfel economii importante de energie pe parcursul unei îndelungate perioade de funcționare a echipamentului. Mai mult, sistemele noastre permit combinarea și controlul optim a mai multor surse de căldură, precum sistemele solar termale, termoșeminee și centrale termice obișnuite. Economiile astfel realizate, cresc semnificativ.

Funcționare foarte silențioasă

Nivelul de zgomot în funcționare nu a fost niciodată ridicat la producatorul de pompe de căldură CTC Enertech, totuși, proiectanții noilor pompe de căldură au reușit să obțină un nivel de zgomot atât de redus, încât noi am devenit lideri de piață pe acest segment.

Calitate de top

Oferim echipamente produse de  CTC Enertech, producator tradițional suedez, care produce echipamente de încălzire din 1923.  Pompele de căldura sunt produse de peste 30 ani, CTC Enertech fiind primul producător care a introdus pe piață pompele de căldură aer-apă, situându-se astfel pe poziție de top în domeniu.

Pompele de căldură CTC au fost etichetate cu European Quality Label for Heat Pumps (Q label), acest lucru garantând în principal faptul că parametrii declarați sunt reali, faptul că furnizorul echipamentului este de încredere și serviciile postvânzare sunt asigurate. Pompele de căldură CTC Heat sunt caracterizate prin durată de funcționare îndelungată chiar în condiții climatice extreme prezente în peninsula Scandinavă. Acest fapt constituie principalul motiv care plasează pompele de căldură în topul celor mai bune produse în Europa.

Parametrii de funcționare excelenți

CTC Enertech pune accentul pe inovație. Ultima serie de pompe de căldură excelează în privința parametrilor de funcționare în comparație cu produsele altor compettitori:

 • Temperatură ridicată a agentului termic, până la +65 °C
 • Funcționare garantată chiar și la temperaturi externe extreme, până la -22 °C pentru pompele de căldură aer-apă
 • Sistemele cu pompe de căldură CTC sunt încadrate în clasa de eficiență energetica cea mai ridicată, A+++
 • Construcție compactă– circuit frigorific izolat, instalare ușoarărefrigerant circuit, easy installation
 • Funcționare extrem de silențioasă

Servicii postvanzare de calitate

In general, este foarte ușor să achiziționați o pompă de căldură de la un furnizor. Este, însă, mult mai complicat să achiziționați o pompă de căldură potrivită situației faptice concrete, existente la fața locului, pentru fiecare client în parte. Mulți clienți dețin deja, sau intenționează să achiziționeze un sistem solar termal, o piscină, termoșeminee, etc., iar de aceste aspecte ar trebui ținut cont în momentul proiectpării sistemului, pentru ca acesta să funcționeze în mod corespunzător și eficient. Proiectarea unui sistem de încălzire și preparare ACM eficient, inclusiv asistența în vederea obtinerii de fonduri prin programul Casa verde, constituie o parte importantă a serviciilor oferite clienților.

Ulterior instalării pompei de căldură, sunt oferite servicii postvânzare (garanție, postgaranție). Sistemele noastre pot fi extinse ulterior( sistem solar termal, termoșemineu, încălzirea unei piscine, etc.). Mai mult, avem posibilitatea de a monitorizării de la distanță a sistemelor noastre, ceea ce permite o ajustare facilă a acestora de către utilizator și urmărirea parametrilor de funcționare a pompelor de căldură și a întregului sistem de către departamentul nostru de service.

Reprezentanții noștri comerciali și tehnici regionali vă stau la dispoziție indiferent că aveți nevoie de suport tehnic, ofertă pentru sistem sau montaj.

Tipuri de pompe de căldură

Pompele de căldură sunt disponibile în două variante principale:

Pompe de căldură aer- apă

Pompele de căldură aer-apă  utilizează energia din aer. Ultimele modele funcționează chiar și în condiții extreme, la temperaturi exterioare de -22°C. Acestea beneficiază de design compact, de ex. întraga pompă de căldură are o construcție unitară- gama de produse  ECOAIR din oferta noastră.

Pompele de căldură sunt fabricate și in varianta de design split, variantă care implică existența a două unități, una exterioara și una interioară, unite printr-un circuit frigorific. Costul de achiziție pentru acestea este în general mai mic, însă instalarea acestora poate ridica probleme, iar acestea sunt supuse verificărilor tehnice anuale..

Pompele de căldură sol-apă

Pompele de căldură sol-apă folosesc energia din sol (sunt independente de temperatura ambientală). Acestea extrag energia primară din colectorul primar care poate fi montat vertical (foraje de adâncime) sau orizontal (bucle dispuse orizontal la adâncime mai mare decât cea de îngheț). Costul inițial pentru colectorul orizontal este mai mic decât cel fertical, dar puțin mai mare decât varianta aer-apă. Pompele de căldură sol-apă se montează la interior. Sunt disponibile în două variante- unitate independentă sau unitate ce incorporează și un acumulator de căldură pentru încălzire și preparare ACM. Acestea din urmă, includ deasemenea și un controler si alte componente necesare în interiorul unei carcase compacte de dimensiuni reduse.

Prețul unei pompe de căldură, ce alte aspecte implică?

Prețul depinde foarte mult de situația faptică concretă. Desigur, există posibilitatea instalării unei pompe de căldură doar pentru încălzire, și calcularea exactă a costului inițial. Totuși, din ce în ce mai frecvente sunt situațiile în carepompa de căldură constituie o componentă, parte integrantă a unui sistem mult mai complex, ce are la bază un rezervor de acumulare combinat, pentru încălzirea spațiului și prepararea ACM.  Acest rezervor de acumulare poate fi încălzit nu doar de o pompă de căldură, dar și de un sistem solar termal, termoșemineu sau alte surse. Desigur, acest fapt, constituie un avantaj prin utilizarea multiplelor surse de energie. În consecință, investiția intr-o pompă de căldură sete mult diminuată, deoarece pompa de căldură încălzește apa intr-un rezervor utilizat in comun și de alte surse, cum ar fi un sistem solar termal sau un termoșemineu. Mai mult, automatizarea unui astfel de sistem, include, de obicei, și funcția de control a unei pompe de căldură, nefiind necesară adchiziția separată a unui controler pentru pompa de căldură, iar întreg sistemul va funcționa mai eficient. Un sistem solar termal sau un termoșemineu reduc costurile cu încălzirea și prelungesc durata de viață a unei pompe de căldură deoarece aceasta pote porni mai rar.